Мистецтво на межі можливостей

Орган по праву називають королем інструментів. Але як тоді назвати музикантів, які грають на ньому? Адже грають на органі не лише руками. Для ніг існує спеціальна клавіатура, яка мало чим відрізняється від мануалів (клавіатура для рук). За допомогою всього цього механізму органіст може замінити цілий оркестр.

Але наскільки складною є робота виконавця, яка приховується за його спиною, поки слухачі в залі спокійно слухають? Пропоную переглянути виступ американського органіста Камерона Карпентера, який виконує твір Фридерика Шопена «Revolutionsetüde» (op. 10)








Органну музику неможливо просто записати, її можна лише відчути. Уявіть, коли все повітря навколо дзвенить і передає найменші відтінки цих звуків, які можуть виразити як ніжні та витончені почуття так і найсильніші суворі. Це все робить орган унікальним музичним інструментом, грати на якому можуть лише найталановитіші.

18 серпня — День народження Чернівецького органного залу, 21-ша річниця відкриття. В цей день відбудеться концерт чернівецької органістки Світлани Бардаус.

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі